© Reve d'Amiens

 

 

 

Raseigenschappen

Karakter.
Vriendelijke hond met een zacht karakter.

 

Vrij laag bij de grond, sterk, gebouwd op hard werken.

Ze zijn langharig, en hebben een fraaie zwartgrijze kleur met bruine vlekken en soms roestbruine aftekeningen aan hoofd en benen. Zwarte of witte aftekeningen zijn niet toegestaan.

 

 

 

 

 

  

 

Lichaam:

Schouderhoogte 55/60 cm reuen mogen tot 62 cm zijn.
De rug is middelmatig lang en valt direct achter de schoft iets in. Rechte niet te lange maar tamelijk brede en gevulde lendenen. De diepe en tamelijk brede borst reikt tot onder de elleboog, De heupen zijn iets platter dan de schoft, steken uit en lopen iets rond af tot de hoogte van de rug en de lendenen. Iets schuin en gerond kruis. . Goed opgetrokken buik en platte diepe flanken. Goed geplaatste en gespierde hals.

Staart:
In de vorm van twee lichte bogen, de een hol en de ander bol. Mag niet te lang zijn en is overvloedig behaard.

Poten:
De schouders zijn tamelijk lang, nogal recht en goed gespierd. Rechte goed gespierde voorbenen. De dijen zijn recht goed laag, breed en gespierd, met tot aan de sprongen een overvloedige beharing.Rechte middenvoeten, de sprongen zijn maar iets gebogen. Rond, breed, gesloten voeten, tussen de tenen enigszins behaard.

Vacht:
Zwaar, niet te zijdeachtig. Op het hoofd fijner en op het lichaam licht golvend.Grijs gemarmerd, met bruine aftekening op de verschillende lichaamsdelen. Bijna altijd met iets roestbruin, tot op het hoofd en de voeten

Hoofd:
Bruine neus middelgroot en tamelijk rond. Middelmatige dikke lippen die enigszins laag hangen. Lang en tamelijk breed voorhoofd dat korter word van de wenkbrauwen naar de snuit, met een lichte boog naar het midden. De schedel is rond en breed met een goed aangegeven achterhoofdsknobbel, vlakke kaakbeenderen en een eerder schuine dan loodrechte stop.

Gebit:
Onder of bovenvoorbijten is een afwijking.

Oren:
Voldoende laag aangezet en het hoofd omlijstend. Begroeid met mooi golvend zijdeachtig haar.

Ogen:
Goed open, donker amberkleurig met een vrijmoedige uitdrukkingsvolle blik.

 

 

 


 

  • Facebook Social Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now